Kjellander+Sjöberg win a competition in Växjö

bild_park_perspektiv_2jpg_599

bild_aeral_view_2jpg

Kjellander + Sjöberg Arkitektkontor has together with the developer Skanska won a contest in Växjö, Sweden. It´s a block which is the beginning of a new part of Växjö called Bäckaslöv.

It has many sympathetic features such as the houses are in the outer border of the block so that the green park in the middle will be as large as possible, the wooden facades is a wink to the citys history with a lot of wooden facades. Within the block there´s numerous different functions, such as rental housing, student housing, senior housing as well as school and different kind of businesses which is very sympathetic in contrast to many new blocks today which is planned for only one or two categories. Everybody gains with a mixed group of people/age/function.

Pure aesthetically I like that it´s the same facade on both wall and roof, along with the shape of the buildings. It makes a clean but yet dramatic effect.

Images from and read more at: Kjellander + Sjöberg Arkitektkontor.

Advertisements

Respond to Kjellander+Sjöberg win a competition in Växjö

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s