Valencia, Copenhagen – Dorte Mandrup Arkitekter

In Copenhagen, an old dance hall from 1861 called Valencia, has been renovated and revitalized with a modern addition. In respectful contrast to the classic building, it got a modern courtyard, and the interior was renovated to show the old walls, tone down the ceiling and floor and a new addition was installed. Inside Valencia, they created a new structure made of corrugated aluminium with a  warm yellow interior.

I like the beautiful old building, and that the new structure inside is freestanding, leaving the old building intact. And with the neutral color of the aluminium it matches the old building, yet the corrugated pattern makes it more interesting. And then comes the warm, yellow inside the addition which sparks it up, I like the non-compromising yellow tone that includes everything, and it makes a good match both from the inside-out, and outside-in. Interesting, modern, respectful and well done.

Photos from and read more: valencia / copenhagen / 2014 – DORTE MANDRUP ARKITEKTER.

Advertisements

Respond to Valencia, Copenhagen – Dorte Mandrup Arkitekter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s